FCM I/O-enhet

Flow Control Module (FCM) är en integrerad del av ett MultiLoad-system. FCM innehåller sin egen mikroprocessor för digital/analog ventilstyrning, puls- och k-faktorberäkning från flödesmätare, tillsats av addetiv, pump- och mätartoleranser, DC & AC I/O-enheter, RTD-ingång, 4-20 mA ingång/utgång och mer.

Användningen av FCM-moduler gör att man nu kan utöka styrningen, utan att det krävs dyra tunga metallådor, som hittills varit fallet vid utlastningskontroll. Nu köper man så mycket eller lite som krävs och placerar styrningen där behovet finns. Designen sänker utrustning- och installationskostnaderna väsentligt jämfört med traditionella förinställningsenheter. Om en förinställning behöver läggas till vid en utlastningslinje krävs inte längre inköp, anslutning och installation av en traditionell förinställningsenhet. Allt som krävs är att snäppa fast en eller flera FCM-moduler i FCM-kapslingen och konfigurera funktionen.

Förutom att tillhandahålla all den ursprungliga funktionaliteten som fanns i tidigare generationsers enheter introducerar FCM II en rad nya funktioner i en kompakt ny kapsling.

Modular konstruktion - FCM II finns i 8 varianter, se nedan.

Den modulära konstruktion förenklar processen vid kartläggning och beräkning av I/O-behovet som den önskade funktionen kräver. Dessutom monteras FCM II modulerna på DIN-skena. Det krävs inget kablage mellan enheterna; 24 VDC och seriell kommunikation är bussade. Detta förenklar väsentligt installation och kablage.

FCM I och FCM II använder samma protokoll och kan existera på samma RS-485-buss. FCM II-enheter bakåtkompatibla med tidigare generationens FCM-enheter, så att de kan användas för att ersätta äldre FCM-enheter. Dessutom är FCM II utformad för att fungera identiskt med alla MultiLoad-produkter.

 Modulnamn  Modulbeskrivning
 4DCIN/4ACOUT  4 DC Ingångar (5-30 VDC), 4 AC Utgångar (85-250 VAC)
 6ACIN  6 AC Ingågar (90-140 VAC) eller (180-250 VAC)
 6ACOUT  6 AC Utgångar (85-250VAC)
 6DCIN  6 DC Ingångar (5-30 VDC)
 6DCOUT  6 DC Utgångar (0-30 VDC)
 ANALOG/4DCIN/4ACOUT  RTD Ingång, 4-20mA Ingång, 4-20mA Utgång, 4 DC Ingång (5-30 VDC), 4 AC Utgång (85-250 VAC)

 

Ladda ned