SIKAMA presenterar nytt Datablad för Hygienveckad PTFE-slang

Serie 416 Hygienveckad PTFE-slang är utvecklad för applikationer där stora krav ställs på hygien, säkerhet, funktion och hög resistens mot korrosion. Med dess långa livslängd och därmed få driftsstopp ger den möjlighet att sänka underhållskostnaderna till ett minimum. Den hygieniskt utformade veckprofilen gör att slangen lämpar sig särskilt väl för kemisk industri, livsmedelsindustri, läkemedelsindustri och processindustri.

Den Hygienveckade PTFE-slangens innertub motstår de flesta kemikalier, lösningsmedel och syror och är av den anledningen den enda rätta lösningen för processer med frätande och aggressiva kemikalier.

Slangen kan erhållas med innertuben uppkragad (dragen genom kopplingen) som tätningsyta. Detta medför ett hygieniskt montage utan några bakteriefällor samt fördelen att mediet endast kommer i kontakt med PTFE.

Den Hygienveckade PTFE-slangen är tillverkad av FDA-godkänt material vilket gör att den har de egenskaper som krävs inom livsmedels- och läkemedelsindustrin. PTFE lämnar varken smak eller lukt i det media som transporteras och den glatta ytan, tillsammans med innertubens låga och långa veckprofil, garanterar ett bra resultat vid CIP-rengöring.

Den Hygienveckade PTFE-slangen klarar temperaturer från -70…230 °C och arbetstryck, beroende på dimension, upp till 41 bar. Slangen är fullt vakuumtålig (-1 bar) upp till 130 °C.

SIKAMA förser svensk och dansk industri med pumpar, flödesmätare, slang och armatur.

Hjälp

Om du inte kan öppna PDF-dokument behöver du programvaran Adobe Reader.

Vi kan vätskehantering!
 
Sitemap
Sök