Kjell Anderson Contracting köper tankningsutrustning för Vaxholmsbåtarna från Sikama

Waxholms Ångfartygs AB, i dagligt tal kallat Waxholmsbolaget, har trafikerat Stockholms skärgård sedan 1869. Sommartid bedrivs skärgårdstrafiken med ca 40 fartyg.

Waxholmsbolaget-1.jpgFör att klara den ökande trafik-strömmen var Waxholms-bolaget tvungna att bygga om och modernisera den gamla Strömkajen framför Grand Hotell. Kajen behövde breddas och bränsle- och vattenhante-ringen moderniseras.

Under hösten 2009 och våren 2010 byggdes därför Strömkajen om och försågs med ny anläggning för hantering av bränsle, färsk- och av­loppsvatten för färjorna. Kajen breddades och en ny bränsletank installerades. Via en kulvert i kajen är tanken förbunden med 7 separata tankningsenheter som i stängt läge är utformade som soffor.

”För att säkerställa problemfri bränslepåfyllning valde vi Krachts Kugghjulspumpar KF 5/250 med 5,5 kW elmotorer och Liquid Controls (LC) Rotorflödesmätare M-7B med mekaniska rullräkneverk från Sikama som vi har tidigare erfarenhet av”, berättar projektledare Leif Aréen på Kjell Anderson Contracting AB i Västerås, www.premac.se som är totalentreprenör för drivmedelsanläggningen till Waxholmsbolaget.

För ytterligare information om Tankningssystem.

Hjälp

Om du inte kan öppna PDF-dokument behöver du programvaran Adobe Reader.

Vi kan vätskehantering!
 
Sitemap
Sök