ARO-STOP™ – Luftstoppsventilen som skyddar Din membranpump

Runt om i Sverige används tryckluftsdrivna membranpumpar för pumpning av alltifrån aggressiva kemikalier som saltsyra, svavelsyra, natriumhydroxid (NaOH, lut) till färg, lösningsmedel, lack, livsmedel och läkemedel. I många fall är det förödande med ett membranbrott i en membranpump. Brandfarliga, korrosiva och dyra vätskor kan då läcka ut och orsaka svåra skador på både människor och utrustning. Produktionsbortfall och kostnader för sanering gör det ännu viktigare att undvika att detta händer.

Genom att montera en ARO-STOP Luftstoppsventil på luftinloppet till en tryckluftsdriven membranpump minskar risken för haveri. Underhållskostnaderna på Dina membranpumpar kan dessutom pressas ned eftersom slitaget på membran och andra rörliga delar minskar då membranpumpen stoppas direkt vid en torrkörning, istället för att slå hårt och hastigt utan vätska.

Tjäna pengar! – testa ARO-STOPLuftstoppsventilen som skyddar.

ARO-STOP Luftstoppsventil finns i 3 olika storlekar, ¼”, ½” och ¾” anslutning och monteras med fördel direkt på membranpumpen. Vanligtvis är det lämpligt att använda den mest närliggande anslutningsstorleken som Din membranpump har på luftinloppet.

ARO-STOP Luftstoppsventil går att använda på alla kända membranpumpar som t ex ARO (Ingersoll-Rand), Wilden, Sandpiper, Tapflo, Dominator, Blagdon och alla de andra. De fungerar även bra med tryckluftsdrivna kolvpumpar av fabrikat Orion, Graco m fl.

Hjälp

Om du inte kan öppna PDF-dokument behöver du programvaran Adobe Reader.

Vi kan vätskehantering!
 
Sitemap
Sök